15 april 2018 : HSC-3 - ODIO-5 : 2-0 (2-0) :

ma, 04/16/2018 - 12:00

HSC speelde deze wedstrijd met een heel simpele spelopvatting: altijd minstens zeven veldspelers achter de bal en proberen met lange trappen van achteruit en verre uittrappen van de keeper de drie begin-twintigers in de voorhoede aan scoringskansen te helpen.

 

ODIO trachtte met combinatiespel het doel van HSC te bereiken. Vooral in de tweede helft had ODIO een groot veldoverwicht, maar het doel van de thuisclub werd geen enkele keer echt onder vuur genomen. Opvallend was dat de voorzetten en hoekschoppen van ODIO gedurende de hele wedstrijd te hard waren, zodat ze steeds voorbij het Herelse doel neerdaalden.

ODIO-doelman Maarten de Weert speelde weer een belangrijke rol in het voorkomen van meer tegentreffers. Uitkomend voorkwam hij zeker vier keer dat een doorgebroken HSC-aanvaller kon scoren. En de ODIO-verdedigers verdienden daarbij een pluim, omdat ze wel altijd bleven lopen, zodat ze de door Maarten afgeweerde ballen konden oppikken en rebounds door HSC-spelers voorkwamen.

10. Johan Elst redt op de doellijn en Fons de Brie trapt de bal uit de doelmond weg.

20. Door na een blessuregeval de bal misschien te vriendelijk aan HSC te geven zet HSC een aanval op waarbij één van hun aanvallers in de kluts tussen twee ODIO-verdedigers door geraakt en Maarten van dichtbij hoog in het doel passeert: 1-0.

25. Bij een vrije trap van HSC verhoogt een ODIO-speler in de muur de baan van de bal, waardoor Maarten er niet meer bij kan: 2-0.

© r.k.v.v. ODIO Ossendrecht 2018