Victoria’03 5 – ODIO 6

di, 04/11/2017 - 21:36

ODIO 6 EEN MAATJE TE GROOT VOOR VICTORIA’03 5

Op een wederom zonnige lentedag kwamen de fanatiekelingen van ODIO 6 om half 9 bijeen. Onder het genot van een bakje koffie werden de stuurmanskunsten van Max Verstappen aanschouwd, waarna er vervolgens richting Oudenbosch werd afgereisd. Nadat iedereen veilig was aangekomen op sportpark Albano, begonnen de mannen zich om te kleden. Jim was nog wat ontdaan van de autorit en waarschijnlijk ook van gisterenavond. Nadat hij driftig zijn tas had doorzocht, vroeg hij of iemand een extra voetbalbroekje bij had. Toen hij op dat moment zijn trainingsbroek uittrok, bleek dat hij zijn groene voetbalbroekje al aan had, wat leidde tot een luid geschaterlach in de kleedkamer. De warming-up werd vervolgens afgewerkt en de wedstrijd kon beginnen.

Al vroeg in de wedstrijd bleek ODIO 6 de bovenliggende partij. Het tempo lag niet hoog, waardoor er rustig kon worden rond getikt. Na ruim een kwartier spelen maakte Jordy de openingstreffer voor ODIO 6: 0-1. Niet veel later maakte hij ook de 0-2, waarna hij onder luid applaus van de menigte (lees: 5 man) werd gewisseld. Ook Basje moest helaas het veld verlaten door plotseling onwillekeurig samentrekken van alle vezels van de spieren: kramp! Kort na de wissel slingerde Tjerk de bal nog maar eens voor vanaf de rechterkant. Tot iedereens verbazing dook ‘EDje’ daar weer plotseling op en maakte de 0-3. Gedurende de wedstrijd kwam ODIO er steeds beter uit. Victoria’03 werd amper gevaarlijk.

Na een gloeiendheet bakje thee, begon ODIO onscherp aan de tweede helft. Na enkele minuten draafde de rechtshalf van Victoria’03 moeiteloos door tot aan de achterlijn. Vanaf daar gaf hij de bal voor, maar vanuit een onwaarschijnlijk positie wist hij de bal toch over Nick heen te schieten, waarna de bal via de binnenkant van de tweede paal binnen viel: 1-3. Victoria’03 kreeg hierdoor wat hoop en begon opportunistischer te voetballen. Kort na de 1-3 kwam de spits van Victoria’03 wederom in scoringsrijke positie, maar dit keer wist Nick het schot in de korte hoek te pareren. ODIO pakte de draad langzaamaan op en kreeg weer wat kansen. Halverwege de tweede helft scoorde de groen-witten uiteindelijk weer. Na een voorzet vanaf de rechterkant tikte Eric de bal eenvoudig binnen bij de tweede paal: 1-4. Even later volgde er een grote kans voor Tjerk. Hij kon de bal van dichtbij binnen tikken. Hij schrok echter zo erg van zijn kans dat hij de bal aan de verkeerde kant van de paal plaatste. Niet veel later bewees hij toch zijn waarde in de spits. Vanuit een moeilijkere positie maakte hij een keurig doelpunt: 1-5. Victoria’03 boodt daarna weinig weerstand meer en de wedstrijd leek dood te bloeden. Maar uit het niets was daar ineens Ronald. Met sierlijk samba-voetbal en de ouderwetse trukendoos werden de verdediging inclusief doelman verschalkt. Hiermee kwam de eindscore op het wedstrijdformulier: 1-6.

ODIO 6 kan er weer 3 punten bij schrijven. Hiermee boekt het een tweede ruime overwinning op rij. Volgende week wordt er niet gespeeld, waardoor iedereen in alle rust van zijn paasontbijtje kan genieten. Over 2 weken spelen we tegen Virtus in Zevenbergen. 
Tot dan en geniet nog van het mooie weer!

© r.k.v.v. ODIO Ossendrecht 2018