23 april 2017 ODIO 4 – Nieuw Borgvliet 3

zo, 04/23/2017 - 21:39

23 april 2017 ODIO 4 – Nieuw Borgvliet 3

 

TITELSTRIJD WEER HELEMAAL OPEN

 

Vandaag stond de inhaalwedstrijd tegen Nieuw Borgvliet op het programma. Een wedstrijd waar elke speler van zowel ODIO als Nieuw Borgvliet naar uitkeek. Nieuw Borgvliet begon de wedstrijd als koploper en met vijf punten voorsprong op ODIO 4 aan de wedstrijd. Voor ODIO was er maar 1 doel: de overwinning. Mochten de groen-witten punten in deze wedstrijd punten verspelen zouden de Bergenaren kampioen zijn. Een overwinning zou ervoor zorgen dat de wedstrijd volgende week, waarin ODIO 4 op bezoek gaat in Borgvliet, beslissend zal zijn voor het einde van de competitie. We gaan het niet spannender maken dan het is; om kwart over 12 stond er een 4-2 overwinning op het scorebord. ODIO 4 pakte een belangrijke overwinning, en kan zich opmaken voor een prachtige wedstrijd aan het einde van de competitie.

 

ODIO begon sterk aan de wedstrijd en scoorde na 6 minuten uit de eerste aanval. Patrick kreeg aan de linkerkant veel ruimte, kon de bal naar Wesley van Aelst spelen en die zorgde voor de vroege voorsprong. De toon was gezet. ODIO speelde hierna nog 20 minuten sterk. Via een kopbal van Maikel was het dichtbij een riantere voorsprong, maar zijn inzet werd gekeerd door de Bergse doelman. Nieuw Borgvliet werd niet echt gevaarlijk voor het Ossendrechtse doel, mede doordat er prima werd verdedigd. Toch kwamen ze langszij. Een voorzet werd losgelaten door Erik, de rebound verdween in het doel, 1-1. Een teleurstelling voor de ploeg, helemaal wanneer het net voor rust 1-2 werd. Eerst werd een 1 op 1 situatie gekeerd door Erik, maar wanneer de bal terug in het spel kwam kon de middenvelder van Borgvliet opstomen naar het vijandelijke doel. Uiteindelijk besloot de speler te schieten en via de rug van Ludo verdween de bal helaas in het doel.

 

Na rust rechtte ODIO de rug. De Ossendrechtse ploeg kreeg meer ruimte, maar toch was het Borgvliet wat dichtbij een 1-3 voorsprong was. Een gevaarlijke situatie voor het Ossendrechtse doel werd gelukkig prima uitverdedigd door (de nog dronken) Tamme. Via de lat kwam de bal weer terug in het spel. Na dit wapenfeit waren de betere kansen voor ODIO. Op zoek naar de 2-2 kreeg ODIO een vrije trap op 20 meter van het doel. Een koud kunstje voor Robbert, hij schoot de bal heerlijk in de verre kruising binnen. De doelman van Borgvliet was hierna een behoorlijke sta in de weg voor ODIO. Met twee prima reflexen werd een voorsprong voorkomen. Ook bij een schot van Maikel zat de doelman er goed bij door de bal op de paal te tikken. Uiteindelijk scoorde ODIO toch de 3-2. Hierbij had het wel hulp nodig van Ed. Een corner werd op een ongelukkige manier binnen geschoten. De ontlading aan Ossendrechtse zijde was groot, maar de honger nog niet gestild. ODIO zou nog eenmaal scoren. De 4-2 was van Darryl en was er één om in te lijsten. Een strakke voorzet van Wesley werd binnen gevolleerd door onze grootste Feyenoord fan. Borgvliet kreeg hierna nog een grote kans, maar een schot van de spits van dienst werd via de onderkant van de lat en via Erik onschadelijk gemaakt.

 

ODIO behaalde een prima overwinning. Volgende week zondag staan de ploegen van vandaag opnieuw tegenover elkaar. Dit maal in Bergen op Zoom. De wedstrijd die zal beslissen wie kampioen gaat worden begint om 10 uur. Supporters zijn welkom……

 

Tot dan!

 

Tussenstand Topscorer ODIO 4

Maikel 22x

Patrick 15x

Ed 15x

Darryl 11x

Robbert 11x

Roger 10x

Dimitry 8x

Wesley v.A. 6x

Ludo 4x

Jimmy 4x

Jeroen 3x

Roel 3x

Roy 3x

Wesley V. 2x

Melvin 2x

Menno 2x

Arjan 1x

© r.k.v.v. ODIO Ossendrecht 2018