Borgvliet - ODIO

vr, 03/16/2018 - 14:39

ODIO gaat met een goed gevoel de carnaval in komend weekend. Afgelopen weekend werd na een erg slecht eerste half uur een achterstand omgebogen en won het met 3 - 5 bij Borgvliet.

Bij ODIO was er weer een welbekend duidelijk strijdplan opgesteld door trainer Peter en ook aan de opstelling waren weinig verrassende dingen op te merken. ODIO moest er voor waken dat er geen punten verloren zouden worden tegen laagvlieger Borgvliet, al zag dat er in het begin nog wel naar uit.

ODIO startte namelijk enorm gezapig aan deze wedstrijd. Vanaf het begin werden taken niet uitgevoerd en te veel spelers speelden diep onder hun niveau. Zo werd de slag op het middenveld verloren, verdedigend stond het niet lekker en Mitchell en Jeremai waren meer tegen zichzelf aan het voetballen dan tegen Borgvliet. Dit werd dan ook drastisch afgestraft door Borgvliet het eerste half uur. Een ingooi van Sander werd opgepikt door de Borgvliet middenvelder die direct het spel opengooiden naar de andere zijde. Raf was te laat om Michiel Wilting bij te benen en ook Roy werd er vervolgens uitgelopen. Goalgetter Wilting ging alleen op Michael af en faalde niet, 1 - 0. Nog geen 2 minuten later kreeg ODIO opnieuw het deksel op de neus. Weer werd spits Wilting namens Borgvliet gezocht en met wat gefriemel wurmde de lange spits zich langs Roy en Luc. Hierdoor viel de bal vrij voor Michael en Jeremai was te laat waardoor Stefan Schoonen de bal namens Borgvliet in het netje manoeuvreerde, 2 - 0. ODIO rechtte de rug enigszins en het ging wat korter op de man voetballen. Dit zorgde voor veel druk en een afgeslagen voorzet werd opgepikt door Nic. Hij omspeelde zijn tegenstander en gaf af op de inlopende Coen die de bal keurig in de verre hoek schoot, 2 - 1. Vlak daarna werd op rechts door Jeremai doorgegaan. Hij leverde een lage schuiver af op Mitchell die de bal niet super raakte maar via het hoofd van Coen viel de bal keurig over de Bergse keeper heen, 2 - 2. Vlak voor rust kwam ODIO nog goed weg dat Borgvliet middels een vrije trap de buitenkant van de paal raakte.

In de rust werden de koppen bij elkaar gestoken en was het besef er dat we moesten winnen. ODIO kwam dan ook iets strijdvaardiger uit de kleedkamer en zette hoog druk.

Deze pressie werd steeds groter en Borgvliet kwam er niet echt meer uit. Na 20 minuten loste Jorrit een poeier op de lat die terugkwam op Mitchell zijn hoofd. Mitchell kopte bal terug de pot in waarop Thomas met een lekkere omhaal zorgde voor de voorsprong, 2 - 3. Een klein kwartier later besliste ODIO de wedstrijd. Coen werd aangespeeld op links en gaf hierop een puntgave boogbal op Mitchell die de bal meenam en niet zelfzuchtig was, maar koos voor een pass op de vrij inlopende Thomas die zijn 2e van de middag in leeg doel binnenschoof, 2 - 4. Hierna was het verzet bij de bergenaren gebroken. Sander ontving centraal de bal en had een pass op Coen in gedachten. Deze pass werd van richting veranderd door het hoofd van een Borgvliet-speler waarna Coen de bal oppikte en vrij op het doel afging en er 2 - 5 van maakte. Toch wilde ook de Etten-Leurse scheidsrechter zijn gram nog halen en gaf Raf volledig onterecht zijn 2e gele prent en dus kon Raf inrukken. Hierop reageerden Peter en Nick iets te fel waarna ook zij achter de draad mochten staan. Hierna deed Borgvliet uit de counter nog iets terug via Michiel Wilting (3 - 5) en na 95 minuten voetballen vond de scheidsrechter het genoeg en floot voor het einde van de wedstrijd.

Een hele slechte wedstrijd van ODIO, maargoed...3 punten zijn 3 punten en daar gaan we verder geen woorden meer aan vuil maken. Nu gaat de gehele selectie zich in het carnavalspak hijsen om over 2 weken fit en wel terug aan te treden thuis tegen Koewacht. Voor nu bedankt, fijne carnaval en tot over 2 weken!

© r.k.v.v. ODIO Ossendrecht 2020