METO - ODIO

ma, 04/16/2018 - 11:59

ODIO is er gistermiddag helaas niet in geslaagd om de derby bij METO te winnen. In een matige wedstrijd van Ossendrechtse kant werd met 3 - 2 verloren van de ploeg uit Hoogerheide. Hierdoor haakt ODIO definitief af in de titelstrijd en zullen alle pijlen gericht moeten worden op de nog te behalen nacompetitieplekken.

ODIO begon in zijn bekende opstelling en natuurlijk kennen de ploegen elkaar door en door. Peter zijn analyse was dan ook korter dan normaal en vervolgens moest ODIO het dan op het veld maar laten zien.

Dit begon goed. ODIO werd direct gevaarlijk en al snel werd de 0 - 1 gemaakt, ware het niet dat de kopbal van Nic werd afgekeurd omdat Jeremai's voorzet over de achterlijn was gegaan. Toch maakte ODIO vlak daarna de 0 - 1. Een lange vrije trap bij de 2e paal werd teruggekopt door Nic op Mitchell die op zijn beurt competitiegoal nummer 125 (!) tegen de touwen kopte. Vlak daarna moest Mitchell er helaas wederom af met een hamstringblessures en voor hem kwam Peter van Aert waardoor Jeremai de aanval in ging. ODIO speelde wat beter maar na een half uur begin Sander een domme overtreding op rand 16. Jens Hermans wist dit kansje namens METO optimaal te benutten en liet zien over en goede vrije trap te beschikken. Met een schot over de muur wist hij de 1 - 1 op het scorebord te zetten. Verder werden weinig kansen door beide ploegen gecreëerd en gingen de ploegen met de gelijke stand de rust in.

In de rust zette Peter zijn ploeg even op scherp en gaf aan wat beter moest en moest veranderen.

ODIO begon wederom redelijk fel aan de 2e helft en via Coen probeerden we naar voren te voetballen. Toch kwam METO op voorsprong. Een lange vrije trap van Levi Deelen werd door Roy van richting veranderd waardoor Gijs Verresen vrij voor de goal kwamen Sander niet meer kon voorkomen dat Gijs hard in het dak binnenschoot, 2 - 1. Toch bleef het spel zich voornamelijk op het middenveld afspelen en werden weinig kansen gecreëerd door beide ploegen. Een van de spaarzame momenten werd wel meteen de gelijkmaker van ODIO. Jorrit stoomde op links op en na 3 keer het ontfutselen van de bal vond hij de vrijstaande Jeremai die met een lage schuiver de korte hoek vond, 2 - 2. ODIO rook hierna dat er meer inzat en werd wat feller. Het laatste halfuur werd dan ook een echte derby en ODIO probeerde met de ingevallen Luke meer stootkracht naar voren te creëren. Toch ging het in de 84e minuut weer mis voor ODIO. Een korte corner werd teruggelegd en met een hoge bal in werd Joey van Hooijdonk gezocht. Deze legde de bal met de borst terug op Emiel Vogelaar die tussen 6 ODIO spelers met buitenkant rechts de verre hoek vond, 3 - 2. ODIO probeerde nog wat te forceren maar dit bleek tevergeefs. Om 16.20 vond de scheids het genoeg en ging ODIO aangeslagen van het veld.

Standaardsituaties doen de ploeg de das om, zeker de laatste weken. Hier moeten we dus van leren en beter communiceren zodat deze onnodige doelpunten niet meer hoeven te vallen. Volgende week speelt ODIO 2 wedstrijden. Eerst donderdag uit bij VIVOO en vervolgens zondag uit bij NSV in Nispen. Voor nu bedankt en tot volgende week!

© r.k.v.v. ODIO Ossendrecht 2020