Nieuwsbulletin 3 vanuit het bestuur

di, 07/14/2020 - 20:27

Beste leden,

Hierbij alweer de 3e nieuwsbrief in Coronatijd. Deze heeft wat langer op zich laten wachten omdat er weinig nieuws te melden was, maar vanaf 1 juli zijn de maatregelen verder afgezwakt en kunnen we weer gaan denken aan hoe het voor de Coronacrisis was. In deze nieuwsbrief een bericht van alle voorzitters van de diverse commissies over de activiteiten van hen de afgelopen maanden. Eerst zullen we de versoepelende maatregelen vanuit overheid en gemeente met jullie delen.
 
Kantine
Volgend seizoen blijft Café-restaurant De Boulevard hoofdverantwoordelijk voor de kantine. Wel komt er een nieuw gezicht achter de bar; In plaats van Amber gaat Harry Vermaas als kantine-verantwoordelijke de kantine draaien. Daarnaast willen we op de donderdagen met echte vrijwilligers (zonder vergoeding) de kantine draaiende houden. Wij kijken voor komend seizoen uit naar een prettige samenwerking met Harry en De Boulevard.
 
Vanaf donderdag 6 augustus is de kantine weer open. Voortaan vanaf 20:30 uur op de donderdagen.  Als VE1 thuis spelen is kantine om 19:00 uur open.
 
Kantine en Corona
De maatregelen die gelden voor de horeca gelden ook voor de kantine. Dit betekent dat we via een looplijn onze bestelling aan de bar kunnen doen om vervolgens via de andere kant van de bar naar onze eigen zitplaats te gaan. Staan mag in de kantine en op het terras (nog) niet. Aan statafels zetten we krukken en aan de tafeltjes zetten we stoelen. Dit alles op 1,5 meter afstand. Verzoek om het leeggoed mee te nemen naar de bar bij je volgende bestelling.
 
In de kantine mogen maximaal 100 mensen op het terras. We gaan ook kijken of wij op het grasveld voor kleedlokalen 1 en 2 een terrasje kunnen gaan creëren.  Dit om op deze manier meer bezoekers een zitplaats te geven.
Bij de toiletten komen desinfecterende gels te staan en zowel bij de heren en dames mogen maximaal 2 mensen tegelijk naar binnen.
 
Er is een coördinator, namens de vereniging, die de eerste weken toezicht houdt. Hij of zij is herkenbaar aan een oranje hesje. Geef gevolg aan de aanwijzingen. We hopen dat we niet als politieagent binnen onze eigen kantine tegen onze eigen leden moeten optreden. Maar dat we allemaal ons gezond boerenverstand gebruiken en elkaar hier ook zelf op aan kunnen spreken. Zo voorkomen we boetes, individueel of voor de vereniging.
 
Kleedlokalen en Corona
Probeer zoveel mogelijk de 1,5 meter in acht te nemen. Ga bij trainingen niet in een vol kleedlokaal bij elkaar zitten maar gebruik desnoods twee kleedlokalen. Voor de 1e training worden de kleedlokalen verdeeld en tot nader order kleed je daar steeds om. Houd steeds een kledinghaak vrij zodat er wat meer ruimte onderling is. Douchen mag ook weer. Onze douches zijn ruim genoeg om met 4 personen tegelijk te douchen. Wacht niet in een rij bij elkaar maar ga pas als iemand klaar is met douchen naar de vrije doucheplek.
 
Toeschouwers en Corona
Tijdens wedstrijden en trainingen mogen ook weer toeschouwers langs het veld staan. Ook hierbij nemen we de 1,5 meter in acht. Dit moet bij ons geen probleem zijn, mede gezien de staantribune waar voldoende ruimte is om ook de 1,5 meter in acht te houden.
 
Tot slot over Corona
Deze regels gelden tot 1 september. Mogelijk worden daarna de regels weer afgezwakt en hopelijk (bij een opleving van het virus) niet opnieuw aangescherpt. Daar kunnen we allen een rol in spelen. Indien er aanpassingen komen dan informeren wij jullie dan weer over.
 
Vanuit de jeugdhoek
Het nieuwe seizoen gaan we starten met 9 jeugd teams. Een bijzonderheid is dat de JO17-1 een samenwerking is aangegaan met VIVOO. De eerste competitiehelft zal dit team de wedstrijden bij VIVOO spelen en de 2e competitiehelft bij ODIO. Ook de leiders en trainers zijn van beide verenigingen. Een mooi initiatief wat in de toekomst mogelijk meer zal gaan voorkomen.
Daarnaast wordt er op 22 augustus, bij alle 5 de zuidwesthoek verenigingen, een onderling toernooi georganiseerd in de verschillende leeftijd klasse. De organisatie ligt in handen van de Woensdrechtse Voetbal Federatie.

JO16-JO15 spelen bij  GRENSWACHTERS
JO14-JO13 spelen bij METO
JO12-JO11 spelen bij WVV
JO10-JO9 spelen bij VIVOO
JO17 – JO19 spelen bij ODIO
Voor JO8 en lager is er geen toernooi 
Tijdstippen worden later bekend gemaakt.
 
De meeste teams hebben tijdens de Corona-crisis gewoon doorgetraind. Ieder team zal zelf doorgeven wanneer men na de vakantie de draad weer gaat oppakken.
 
Vanuit Technische commissie
De selectie is rond en start 4 augustus met trainen. Het komende seizoen hebben we 1 senioren elftal minder. Binnen ODIO 5 hangen een aantal spelers de voetbalschoenen aan de wilgen. De spelers die wel blijven voetballen zijn onderverdeeld bij ODIO 3 en 4.
Bij de KNVB is aanvraag gedaan om de ene week ODIO 4 en dames thuis te plannen (10.00 / 10.15 uur) en de andere week ODIO 1,2,3 (14.30 / 11.30 / 11.00 uur)
Na de zomer willen we mogelijk op donderdagavond  gaan starten met senioren fitness. Dit is een vorm van fitness op en langs het voetbalveld. Dit zal gebeuren o.l.v. fitness instructeur Youri Cloots. Zowel actieve als niet actieve leden, dames en heren kunnen hieraan deelnemen. Een mooi initiatief wat hopelijk in de smaak zal vallen bij onze leden en niet leden. Verdere informatie volgt nog.
 
Vanuit de sponsorcommissie
Corona hakt er bij veel ondernemers in. RKVV ODIO vindt het belangrijk hen bij te staan in deze moeilijke tijd. Iedere sponsor van onze vereniging heeft recent een brief vanuit onze vereniging ontvangen waarin we onze dank uitspreken voor de steun dit seizoen. Het grootste deel van de sponsorfacturen was voor de gevolgen van Corona namelijk al voldaan. Daarnaast willen we met de brief onze steun voor de ondernemers uitspreken. Uiteraard hopen we dat de sponsoren ook volgend seizoen aan onze vereniging verbonden blijven. De commissie houdt graag contact met de sponsoren om te bekijken wat we verder voor elkaar kunnen betekenen.
 
Van de wedstrijdsecretaris
Of het Zuidwesthoektoernooi dit jaar doorgaat is nog niet zeker. Vanwege de Coronamaatregelen moeten er vele aanpassingen genomen worden bij METO. Het is de vraag of het dit allemaal waard is. Naast een gezellige start van het nieuwe seizoen is het voor de organiserende vereniging ook een financiële klapper.
 
Mocht het toernooi niet doorgaan dan is dit het programma tot de start van de competitie

Voorbereiding ODIO-selectie: Seizoen 2020 / 2021
     
Dag Datum Programma
Zondag 16-aug ODIO 1 - ?? (tegenstander volgt nog; afhankelijk van indeling)
Donderdag 20-aug ODIO 1 - ODIO 2 (try out; spelen tijdens corona)
Zondag 23-aug ODIO 1 - Vivoo 1                13:00 uur
Dinsdag 25-aug SC Gastel 1 - ODIO 1          20:00 uur
Zaterdag of 29-aug of 1e bekerwedstrijd ODIO 1
Zondag 30-aug
Zondag 30-aug 1e bekerwedstrijd ODIO 2, 3 en VR1
Zaterdag of 5-sep 2e bekerwedstrijd ODIO 1
Zondag 6-sep
Zondag 6-sep 2e bekerwedstrijd ODIO 2, 3 en VR1
Zaterdag of 12-sep 3e bekerwedstrijd ODIO 1
Zondag 13-sep
Zondag 13-sep 3e bekerwedstrijd ODIO 2, 3 en VR1
Donderdag 18-sep 1e competitiewedstrijd ODIO VE1 (7 tegen 7)
Zondag 20-sep 1e competitiewedstrijd alle seniorenelftallen

 
Van de penningmeester
Tijdens de eerste nieuwsbrief, na de uitbraak van coronavirus, hebben we als bestuur besloten de contributie voor het seizoen 2020-2021 niet te verhogen. De contributie, zoals vastgesteld tijdens de algemene jaarvergadering van oktober 2019, blijft voor het seizoen 2020-2021 hetzelfde. Mochten er leden zijn die daardoor in de problemen komen en mogelijk afzien van hun lidmaatschap willen we graag in gesprek tot een oplossing komen. We willen alle leden graag ook in het nieuwe seizoen binnen boord houden. Mocht het voor iemand lastig zijn de contributie volgens de geldende regels te voldoen, neem dan contact op met de penningmeester en we kijken samen hoe we tot een maatwerkafspraak kunnen komen.
 
Vacature
Binnen de kantine, en dan met name voor de keuken, zijn we op zoek naar een aantal jongeren die graag een centje bij willen verdienen. Hier staat de advertentie die zowel op site als social media staat. Mocht iemand interesse hebben reageer dan. Mocht je iemand weten die geen lid is maar toch graag een actieve rol binnen de kantine willen spelen, laat die dan ook reageren. Kijk binnen je familie- en kennissenkring zodat wij ook geholpen zijn. Bedankt!

 

Fijne zomervakantie!
 
Bestuur r.k.v.v. O.D.I.O.

© r.k.v.v. ODIO Ossendrecht 2020