ODIO - Grenswachters

vr, 03/16/2018 - 14:41

ODIO is er helaas niet in geslaagd om de belangrijke wedstrijd op eigen veld om te zetten in een overwinning. In een slap potje voetbal van Ossendrechtse kant liet ODIO wel zijn trainer als zichzelf in de steek en werd volledig terecht verloren van de buren uit 'Put', 0 - 1. Hierdoor staat ODIO weer met beide beentjes op de grond en mag het zichzelf even goed in de spiegel aankijken. Verder zullen de komende weken wel goede resultaten geboekt moeten worden om in het spoor van de lijstaanvoerders te blijven.

Trainer Peter kwam met een uitgemeten analyse over zijn jeugdliefde de kleedkamer binnen. ODIO besefte dat niets anders dan winst moest behaald worden en met goede moed werd naar de aftrap toegeleefd.

Maar vanaf de aftrap was dit niet het geval. ODIO was zichzelf niet, verloor zowat alle duels en toch kreeg het na een kwartier dé kans om de score te openen. De Putse keeper legde de bal neer maar had Nic niet in zijn rug zien staan. Nic onderschepte de bal en werd naar beneden getrokken door de keeper. Omdat Mitchell vlak daarvoor met een liesblessure kampte, werd Sander naar voren geroepen om zijn verantwoordelijkheid op te nemen. Helaas was Sanders inzet niet doortastend genoeg en met een slappe pingel werd de score niet geopend en kon de keeper de inzet van Sander keren. Put kreeg meer vertrouwen en drong ODIO terug. De verdediging stond met de rug tegen de muur. Peter en Sander hadden hun handen vol en ook op het middenveld kon de slag niet gewonnen worden. Nadat Sander geel had gepakt, kwam hij 5 minuten later heel goed weg. In een worsteling met Ronald Clarijs kwamen beiden ten val en de scheids had zomaar voor een 2e gele kaart kunnen kiezen, maar spaarde Sander. Vervolgens kwamen een aantal kleine kansjes voor Jorrit en Coen en een goed-invallende Luke werd ODIO toch een beetje gevaarlijk. Toch werd de rust met 0 - 0 ingegaan.

Een boze trainer in de rust probeerde met een wissel (Joost kwam voor Sander) het tij te keren. Maar ook het tweede bedrijf werd zwak begonnen. Veel te ver van de vent verdedigen en gewoon laf optreden in duels maakte het spel van ODIO niet beter. Toch kwam Grenswachters uit het niets met 10 man te staan. Spits Robin van As kreeg zijn 2e gele kaart na een vermeende schwalbe. ODIO zou dus meer ruimte moeten gaan krijgen, maar in tegenstelling tot meer ruimte begon ODIO meer en meer tegen zichzelf te gaan voetballen. Thomas werd ingebracht voor de moegestreden Marijn en na een half uur in de 2e helft sloeg Grenswachters toe. Een vrije trap van de linkerkant viel ver over iedereen heen bij aanvoerder Marc Leenaerts. Leenaerts twijfelde niet en knalde de bal boven Michael in het dak van het doel, 0 - 1. Hierbij raakte de ingevallen Thomas zwaar geblesseerd en met een flinke bloedneus moest hij van het veld. Hierdoor werd het 10 tegen 10 (ODIO had al 3 keer gewisseld) en werd het voor ODIO lastig terug te komen. Er werd ook vrijwel niets meer gecreëerd en ODIO mocht zijn keeper bedanken dat de score niet verder opliep. Om 16.20 floot de goed fluitende scheidsrechter af en werden de punten uit handen gegeven.

Een collectieve off-day was gisteren het woord van de dag voor de ODIO-spelers. Geen beleving, geen inzet. Gewoon veel te slap. ODIO zal zijn rug moeten rechten en weer zijn goede voetbal van voor de winterstop op moeten pakken om mee te kunnen blijven draaien. Deze wedstrijd snel vergeten en volgende week vol goede moed aantreden tegen VIVOO in Huijbergen. We hopen dan weer op veel positieve steun om weer voor de overwinning te gaan. Voor nu bedankt en tot volgende week zondag!

© r.k.v.v. ODIO Ossendrecht 2020