ODIO - Koewacht

vr, 03/16/2018 - 14:39

ODIO is er gisteren in geslaagd om in het spoor te blijven van zijn concurrenten. In een barslechte pot werden de 3 punten over de streep getrokken op eigen veld tegen Koewacht, 4 - 2.

Voorafgaand aan deze wedstrijd had trainer Peter weer een breed uitgemeten analyse op papier gezet. Koewacht was tot dan toe nog onbekend, maar door de trainer al wat duidelijker geworden. Nu moesten de jongens het alleen nog laten zien op het veld.

Toch leek het er niet op dat de thuisploeg had opgelet tijdens de voorbespreking. ODIO begon erg zwak op de zware, slechte thuisgrasmat. Afspraken werden niet nagekomen en Koewacht drong ODIO terug op eigen helft. Hoewel de druk groot was, kwam Koewacht niet tot grote kansen. Na een dik halfuur opende ODIO dan toch de score. Een corner van Coen werd door Mitchell verlengt waarna Albert de bal met zijn rechter achter de Koewacht-goalie werkte, 1 - 0. Vlak daarna stoomde ODIO weer op. Een heerlijke vrije trap van Roy viel over alles en iedereen heen bij Nic in de voetjes. Een keurig balletje van Nic in verre hoek zorgde voor een verdubbeling van de marge, 2 - 0. Vlak voor rust kreeg Koewacht nog een grote kans. Maar mede door Albert en keeper Michaël werd de 0 gehouden en ging het met de voorsprong rusten.

In de rust werd duidelijk dat het spel absoluut niet geweldig was, maar dat we gewoon de wedstrijd over de streep moesten trekken. Niet verslappen en snel 3 - 0 maken, was het advies van Peter.

ODIO kwam dan ook redelijk sterk uit de startblokken. Het pakte Koewacht direct bij de strot en zocht de aanval met de ingevallen Thomas. Na een kwartier maakte ODIO zijn 3e doelpunt. een combinatie op de rand-16 zorgde ervoor dat Nic op rechts door kon gaan en de bal via de binnenkant van de paal binnenprikte in de verre hoek, 3 - 0. Dan zou je zeggen: 'de wedstrijd zit in het slot'. Maar ODIO zou ODIO niet zijn als zij het zich niet onnodig moeilijk zou maken. En dat gebeurde ook. Eerst raakte Jorrit nog de binnenkant van de paal. Vlak daarna werd knullig balverlies geleden op het middenveld waarna een splijtende pass niet meer door Sander kon worden onderschept en de spits de bal langs de kansloze Michael kon binnenwerken, 3 - 1. Vervolgens nog een collectief falen. Koewacht probeerde te combineren en ging op links door. Een voorzet kwam langs 3 ODIO-spelers voor de goal. Miscommunicatie tussen Michael en Sander zorgde ervoor dat de tweede genoemde de bal niet lekker wegwerkte en de bal bij de spits in de voeten schoof. Deze twijfelde niet en schoot in leeg doel binnen, 3 - 2. Toch rechtte ODIO de rug en was het slotakkoord voor de spitzenfreunden. Een lange bal werd goed door Mitchell op Coen gelegd. Coen stuurde Mitchell daarop diep, die de keeper keurig omspeelde en de bal in het netje legde, 4 - 2. Vlak daarna vond de Goese scheidsrechter het goed geweest en werden de 3 punten met een opgelucht hart in de tas gestoken.

Een slechte wedstrijd van ODIO-kant tegen een matige tegenstander. Toch blijft ODIO hierdoor wel in de race om mee te doen bij de bovenste plekken. En als je slechte wedstrijden ook weet te winnen, dan ...... De rest mag u zelf invullen.

Volgende week komt Oostburg naar Ossendrecht en mag ODIO weer vol aan de bak om wederom de 3 punten in eigen dorp te behouden. Voor nu bedankt en tot volgende week zondag!

© r.k.v.v. ODIO Ossendrecht 2020