ODIO - METO

vr, 03/16/2018 - 14:38

ODIO is er gisteren helaas niet in geslaagd om de volle buit te pakken thuis tegen rivaal METO. Op eigen veld deed de thuisploeg zichzelf veel te kort, 2 - 2.

Elke voetbalkenner binnen de gemeente weet welke belangen er op het spel staan tijdens deze derby. Je wilt hem gewoon niet verliezen, en nog liever winnen! De tactiek was weer tot in de puntjes verzorgd door trainer Peter en ook de goesting was er bij de spelers.

Vanaf het begin was de honger bij de Ossendrechtenaren te zien ook. Gelijk bij de aftrap stuurde Roy Marijn weg, Marijn gaf voor, helaas was nog niemand in stelling om binnen 15 seconden binnen te tikken. ODIO bleef druk houden, maar meer dan speldenprikjes waren het niet. Na 10 minuten werd een kopduel verloren op het middenveld. Roy en Albert stonden compleet verkeerd en een steekbal op METO-spits Gijs Verresen kon niet meer onschadelijk gemaakt worden. Gijs ging alleen op Michael af en ronde koel in de verre hoek af, 0 - 1. Direct daarna nam ODIO het initiatief. Een harde strakke bal op Coen kwam aan die op zijn beurt de bal door de lucht richting Mitchell speelde. De spits nam de bal keurig op het borstje mee en verschalkte METO-doelman Brian Verbrugge met een keurig wippertje, 1 - 1. ODIO had na de gelijkmaker dan ook het betere van het spel en toch kwam METO uit het niets terug op voorsprong door miscommunicatie in de Ossendrechtse defensie. Een mislukte voorzet kwam in de richting van Luc. Michael riep schijnbaar maar Luc schrok hiervan en verwerkte de bal niet goed. Hierdoor kon Joey van Hooijdonk namens METO voor leeg doel binnen tikken. 1 - 2. Vlak daarna ging de ietwat geblesseerde Marijn op rechts door. Marijn kapte terug en werd lichtelijk gehaakt door een METO-verdediger. De scheidsrechter wilde eerst een vrije trap geven, maar zag tot zijn verbazing dat beide spelers ver in de 16 lagen en oordeelde toen een penalty. Dit koude kunstje kun je wel aan Mitchell overlaten. Hij stuurde de keeper dan ook de verkeerde hoek in en maakte zijn 2e van de middag, 2 - 2. Daarna kwam ODIO nog bijna op voorsprong toen een METO-speler bijna in eigen doel kopte, helaas viel de bal op de lat terug het veld in.

Met een gelijkspel werd de rust ingegaan. Iedereen binnen ODIO had er wel vertrouwen in dat het vandaag goed moest komen.

Een strijdvaardig ODIO kwam dan ook terug de kleedkamers uit en zette METO direct vast op eigen helft. Eerst was het Thomas, ingevallen voor Marijn, die ontzettend dichtbij was uit een corner maar zijn kopbal op de paal zag spatten. Vervolgens kopte Mitchell een verlengde bal net over. Toen vond ook Raf nog eens het houtwerk en ten slotte zag Coen zijn inzet in de verre hoek op de paal voor de lijn gepakt worden. Hij leek er gewoon niet in te willen voor ODIO. METO stelde hier vrijwel niets tegenover en ODIO rook dat het echt nog kon vandaag. ODIO probeerde de druk op te voeren en dit resulteerde in blessuretijd voor de ultieme kans op de winst. Een scrimmage voor de goal van METO zorgde uiteindelijk dat de bal via Mitchell bij de volledig vrijstaande Raf kwam. Raf twijfelde niet en probeerde de bal in de hoek te plaatsen. Helaas koos Verbrugge de goeie hoek waardoor het gelijkspel op het scorebord bleef staan. Hierna vond scheidsrechter Dekkers het goed geweest en om 16.20 liepen ODIO en METO met beiden 1 punt op zak van het veld.

ODIO deed zichzelf vandaag tekort. Er wordt enorm veel gecreëerd en ook aan de werklust zal het niet liggen. Nu nog eens de 0 houden achterin en onszelf meer gaan belonen.

Volgende week zal er niet gevoetbald worden, maar staat waarschijnlijk heel de ploeg met een lekker pintje in de hand op GP Adrie van der Poel in Hoogerheide. De week erna speelt ODIO bij Nieuw-Borgvliet voordat de carnaval ingegaan wordt. Voor nu bedankt en tot over 2 weken!

© r.k.v.v. ODIO Ossendrecht 2020