ODIO - RIA W

ma, 03/26/2018 - 21:20

Ondanks dat onze razende reporter zich realiseerde dat hij de voorbeschouwing vergeten was, komt hier toch een mooi verslagje van de terechte 5 - 1 overwinning op RIA W van gistermiddag.

Nadat om 13.00 verzameld werd, kwam trainer Peter met een korte analyse, omdat er gewoon niet veel bekend was over de ploeg uit Westdorpe. Wel was bekend dat bij RIA W met wat centjes gestrooid wordt, waardoor er een heel andere ploeg zou kunnen staan vergeleken met de wedstrijd voor de winterstop. Dit was dan ook het geval, zeker 3 á 4 nieuwe spelers stonden bij RIA in het veld. Maargoed, ODIO moest uitgaan van de eigen kracht.

Vanaf het begin van de wedstrijd deed de thuisploeg dat dan ook en startte sterk als collectief. Er werd op de slechte grasmat geprobeerd te voetballen en het spel speelde zich voornamelijk op de helft van RIA W af. Na een klein half uur ontving Nic de bal die de sprintende Coen met een splijtend steekpassje wist te bereiken, Coen bleef op zijn beurt koeltjes om strak links onderin de hoek binnen te schieten, 1 - 0. ODIO nam daarna wat gas terug en liet RIA ietwat meer in het spel komen. Vervolgens werd een snel genomen vrije trap op de dieplopende Marijn gegeven, die op zijn beurt een goede voorzet op Mitchell afleverde. Helaas was een verdedigend voetje van RIA genoeg om een doelpunt te voorkomen. Uit de corner die daaruit volgde was het bijna Nic die de bal binnen kon koppen, maar de bal net niet kon raken. Vlak voor rust probeerden Jeremai en Roy een voorzet te voorkomen, toch kwam de bal voor en bij de 2e paal liep een vrij-inlopende middenvelder in de bal om deze keurig in de verre hoek te volleren, 1 - 1.

In de rust was iedereen even van slag van het tegendoelpunt dat eigenlijk uit het niets viel. Wat opbeurende woorden van de trainer en het vertrouwen dat het team in elkaar had, moest voor de ommekeer zorgen in het tweede bedrijf.

ODIO kwam dan ook vlammend de kleedkamer uit. Coen speelde de diepgaande Nic in die doorliep op de keeper. Nic hield het overzicht en legde keurig af op Mitchell die de voorsprong weer op het scorebord binnentikte, 2 - 1. 2 minuten later gooide ODIO de wedstrijd in het slot. Mitchell werd op rechts aangespeeld en passeerde op snelheid (!) de verdediger. Mitchell hield goed het overzicht en legde af op de inlopende Jorrit die koeltjes met rechts afrondde, 3 - 1. Het verzet van de Zeeuwen was gebroken en ODIO kreeg meer en meer ruimte. Na een Ossendrechtse corner kreeg RIA de bal niet weg, uit de scrimmige probeerde Mitchell uit te halen maar hield even in waarna de keeper Mitchell onderuit werkte en een terechte strafschop gegeven werd. Mitchell ging dan ook zelf achter de bal staan en werkte koeltjes de 4 - 1 binnen door de keeper de verkeerde kant op te sturen. Het slotakkoord was voor Coen. De ingevallen Luke ging op links door en op snelheid ging hij zijn verdediger voorbij. Hierbij hield hij goed het overzicht en legde goed terug op de inlopende Coen. Coen twijfelde niet en schoot hard door het midden de eindstand op het scorebord, 5 - 1.

Een zeer terechte overwinning tegen een ploeg die toch lekker mee probeert te voetballen. Na de slechte wedstrijden van de afgelopen weken, pakt ODIO de draad weer op om zich op te gaan maken voor hopelijk de titelrace. Het staat goed mee bovenin en alles is nog mogelijk.

Volgende week zal ODIO op paasmaandag afreizen naar Sint-Jansteen om daar wederom voor 3 punten te gaan. STEEN is dan de tegenstander, daar heeft ODIO nog wat tegen recht te zetten na de 1 - 3 nederlaag eerder dit seizoen op eigen veld. We hopen volgende week dus weer op veel positieve steun om onze jongens naar de overwinning te supporteren. Voor nu bedankt en tot volgende week!

© r.k.v.v. ODIO Ossendrecht 2020