ODIO verliest topper van Grenswachters

ma, 03/12/2018 - 10:32

Gisteren stond voor ODIO 1 de derby tegen vv Grenswachters op het programma. Helaas waren de mannen uit Putte ons eerste de baas. Na 90 minuten stond er een 0-1 uitslag op het scorebord.

Onderstaand het wedstrijd verslag vanuit BN de Stem (Maarten Elst), foto is Gino van Outheusden/PIX4PROFS

Grenswachters dankt Leenaerts

ODIO kan in derby-topper geen vuist maken

Met een rake trap besliste Mark Leenaerts de Woensdrechtse derby in het voordeel van Grenswachters. Sander Kerstens miste een penalty voor ODIO.

'P.v.O. = Judas', prijkte op het spandoek achter het doel in Ossendrecht. Het doek verwees naar ODIO-trainer Peter van Oirschot, die de humor er wel van inzag. ,,Ik was van tevoren al gewaarschuwd dat ze iets hadden voorbereid", lachte Van Oirschot. ,,Ik heb hier absoluut geen problemen mee. Ik weet van wie het komt. Het hoort bij deze derby."

Van Oirschot vertrok afgelopen zomer van Grenswachters naar aartsrivaal ODIO, nadat hij vierenhalf jaar hoofdtrainer was van de club uit Putte. ,,De wedstrijd in Putte was voor mij persoonlijk bijzonder. Je ziet alle clubmensen terug met wie je ruim vier jaar hebt samengewerkt."Als trainer van Grenswachters won Van Oirschot nooit in Ossendrecht. Drie onderlinge ontmoetingen eindigden in drie overwinningen voor de thuisploeg.

Off-day

Diezelfde thuisploeg liet zijn trainer zondag in de steek. ,,We hadden een collectieve off-day. Ze verdienden allemaal een onvoldoende."

Na een kwartier spelen kreeg ODIO een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Scheidsrechter Van den Brink wees naar de stip na een vermeende overtreding van Grenswachters-keeper Marco Kemps. ,,In eerste instantie dacht ik dat hij een indirecte vrije trap ging geven", vertelde Kemps na afloop over het strafschopmoment. ,,Ik legde de bal op de grond, maar had niet door dat er nog een ODIO-speler achter me stond. Ik pakte de bal weer op, maar volgens de scheidsrechter had ik daarbij een overtreding gemaakt." Sander Kerstens, de vaste penaltynemer bij ODIO, faalde vanaf elf meter en verzuimde de score te openen.

Kemps is alweer de vierde keeper die onder de lat staat bij Grenswachters dit seizoen. Eerder verdedigden Levi Jansen, Vincent Bleyen en Stijn Van Den Bosch het doel, maar allen raakten geblesseerd. ,,Trainer Patrick Arnouts liet mij enkele jaren geleden al debuteren bij Sprundel. Ik ben goed in de groep opgenomen en wist van mijn ploeggenoten dat dit een heel belangrijke wedstrijd was", vertelt Kemps.

Stevige partij

Beide ploegen lieten op het drassige veld in Ossendrecht geen goed voetbal zien. Enkele stevige duels zorgden ervoor dat de scheidsrechter al vroeg zijn kaarten tevoorschijn moest halen. Bij een forse overtreding van Kerstens, die eerder al een gele kaart had ontvangen, liet de arbiter het echter na om de verdediger van ODIO van het veld te sturen.

Vlak na rust toonde de leidsman wel een rode kaart aan Grenswachters-aanvaller Robin van As. De spits leek gevloerd te worden, maar kreeg tot zijn eigen verbazing een tweede gele kaart vanwege een fopduik. Grenswachters-trainer Arnouts: ,,Ik verwachtte dat ODIO daarna ging aanvallen, maar dat hield na vijf minuten alweer op. Met enkele wijzigingen wilden we nog de overwinning afdwingen."

Die zege kwam er. Een kwartier voor tijd was Mark Leenaerts attent bij de tweede paal en knalde hij de 0-1 in het dak van de goal. Zijn mandekker, Thomas Jansen, raakte daarbij dusdanig geblesseerd dat hij het veld af moest. ,,Ik kreeg de voet van Leenaerts tegen mijn hoofd, waardoor ik een niet te stoppen bloedneus kreeg." Leenaerts was zich hiervan niet bewust. ,,Geen idee of ik hem raakte. We waren veel dominanter dan ODIO en verdienden deze belangrijke zege."

ODIO - Grenswachters 0-1 (0-0).75. Mark Leenaerts 0-1.

© r.k.v.v. ODIO Ossendrecht 2020