Regels omtrent afgelaste wedstrijden

ma, 03/19/2018 - 14:22

De laatste tijd zijn er vele wedstrijden afgelast. Hierdoor worden er de komende periode veel wedstrijden ingehaald. Hoe gaat de KNVB om met de afgelastingen? Hieronder uitleg over de regeling die vanaf het weekend van 31 maart en 1 april is in ons district, Zuid I, van kracht gaat.

Wedstrijden, die in het weekend geen doorgang vinden, schuiven automatisch door naar de dinsdagavond (zaterdagvoetbal en vrouwen), woensdagavond (jeugd) of donderdagavond (zondagvoetbal) in de daaropvolgende week.

Voor Zuid I geldt deze regeling voor alle competities. In onderling overleg, met akkoordverklaring van beide verenigingen en met onmiddellijke berichtgeving aan alle betrokkenen, kan van speelavond/-tijd worden veranderd. De niet gespeelde wedstrijden moeten echter plaatsvinden in de week die volgt op de oorspronkelijke wedstrijddatum.

Mocht de KNVB al een achterstallige wedstrijd hebben vastgesteld en gaat daarna incidenteel een wedstrijd op zaterdag of zondag niet door, dan heeft de eerder aangekondigde achterstallige wedstrijd voorrang boven de automatisch door te schuiven wedstrijd.

© r.k.v.v. ODIO Ossendrecht 2020