Steun Nathan van Winden als deelnemer aan zwem-elfstedentocht

di, 08/14/2018 - 11:58

Steun Nathan van Winden als deelnemer aan zwem-elfstedentocht!

Ingezonden door Nathan van Winden:

Mijn naam is Nathan van Winden, 16 jaar oud en ik ben vrijwilliger bij ODIO. In het weekend van 18 augustus ga ik samen met ons Team ZWHC van het ZuidWestHoek College, de Elfstedentocht zwemmen samen met Maarten van der Weijden. Dit team bestaat uit een enthousiaste groep van 14 leerlingen en 3 leerkrachten. Maarten van der Weijden zwemt de tocht helemaal, dus bijna 200km. Wij zullen in alle 11 doorkomstplaatsen 500 meter met hem meezwemmen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Maarten van der Weijden Foundation voor onderzoek naar kanker.  Deze afstanden zwem je niet zomaar en dus hebben we keihard getraind.

Eenieder van ons heeft zijn eigen motivatie om mee te zwemmen.  Mijn motivatie is dat in mijn familie kanker voorkomt. Sommige familieleden zijn overleden en sommigen zijn genezen. Ook weten we inmiddels dat er een DNA-gen in onze familie zit die er voor zorgt dat sommige mensen, waaronder bijvoorbeeld mijn moeder en oma, een verhoogd risico hebben op darmkanker. Daarom wil ik graag ook zoveel mogelijk geld ophalen voor onderzoek zodat er steeds meer bekend wordt over kanker en wat we er tegen kunnen doen. 

Toen ze bij ODIO hoorden wat ik ging doen waren ze direct enthousiast en wilden ze graag meedenken wat we gezamenlijk kunnen doen om zoveel mogelijk geld op te halen. 

Op donderdagavond 23 augustus en zaterdagmiddag/avond 25 augustus a.s. wordt bij ODIO het Zuidwesthoektoernooi georganiseerd en op de zaterdag worden de nieuwe kunstgrasvelden feestelijk geopend. Dit is dus een mooie gelegenheid. Zoals het een echt toernooi betaamt, hoort daar natuurlijk een voetbalpoule bij. U kunt voor €2,-  deelnemen aan deze poule. Voor de winnaar is er natuurlijk een leuke prijs. Het formulier voor deelname treft u bijgaand aan.  Deze kunt u  tot woensdagavond 22 augustus 21:00 uur inleveren en betalen bij Fam. Van Winden, Peeberg 85 in Ossendrecht.  

Op zaterdagavond zal ik samen met een aantal leden van Team ZWHC aanwezig zijn, zodat wij onze zwemervaringen van de Elfstedenzwemtocht aan de hand van foto’s met u kunnen delen. We willen ook onze toekomstplannen vertellen want het blijft niet bij deze zwemprestatie. Ook kunt u bij onze kraam voor €1,- raden hoeveel cm touw er in een pot zit (voor een leuk prijsje) of voor €1,- gaten schieten op een doel en kunt u boeddha-armbandjes kopen die speciaal door het team ZWHC gemaakt zijn voor €5,- per stuk.

  • Te downloaden:

Deelnameformulier TOTO ZWHtoernooi

© r.k.v.v. ODIO Ossendrecht 2018