Aftrap G-team: ODIO/WVV’67 toont klasse

OSSENDRECHT – Na een pas op de plaats van anderhalf jaar volgde alsnog de aftrap van het G-voetbalproject in Woensdrecht.

Geschreven door Richard van Stel, De Halsterse-Zuidwestkrant

Corona gooide roet in het eten van de voetballers met autisme of een beperking en de officiële start, een oefenduel tegen WHS werd tot nadere datum uitgesteld. In de tussenliggende tijd boetseerden de trainers van een groep enthousiaste voetballers een waar team. Op zaterdag 2 oktober volgde op Sportpark De Heiloop in Ossendrecht alsnog de langverwachte wedstrijd voor het team dat onder de naam ODIO/WVV’67 in 2022 in de KNVB-voorjaarscompetitie zal debuteren.

De voetballers van het G-elftal ODIO-WVV zaten al weken in spanning voor hun eerste voetbalwedstrijd. De dag begon met een gezamenlijke lunch op de locatie Lohengrin van stichting Titurel. Zo konden ze samen aan deze spannende dag beginnen.

Champions
Vervolgens wachtte een waar persmoment. Ieder speler werd geportretteerd voor de COOP-voetbalplaatsjesactie later dit jaar. Na de foto’s hebben de jongens en meisjes een korte warming up gedaan en ondertussen was de tegenstander WHS ook al op het veld te vinden. Ook druppelde het publiek binnen en werd de spanning verder opgebouwd. De opkomst was Champions-Leaugue waardig. De scheidsrechter voorop en de 2 teams naast elkaar het veld op. Alle voetballers voelde zich profvoetballers toen het publiek begon te applaudisseren en te juichen.

Speciaal voor de gelegenheid waren namens Gemeente Woensdrecht wethouders Hans de Waal en Lars van der Beek aanwezig om de officiële aftrap te verrichten. “ODIO/WVV’67 toonde zich vanaf het begin heer en meester, scoorde er driftig op los en ging met 7-0 de rust in. Na de thee speelde de thuisclub met vijf spelers in plaats van de gebruikelijke acht. De verhoudingen lagen iets eerlijker en ook WHS kwam aan scoren toe. Uiteindelijk zegevierde de ODIO/WVV’67 combinatie met 11-2 en mocht iedere speler een medaille in ontvangst nemen! Debuut, zege, medaille? Genoeg redenen voor een aansluitend feestje wat werd gevierd in de kantine. Ook in het G-voetbal heeft een wedstrijd drie helften!”, aldus coach Jeroen Goossens.

Wennen
Aanvankelijk zou de hele Woensdrechtse Voetbal Federatie aan het voetbalproject meedoen. Uiteindelijk blijken ODIO en WVV’67 de kar te trekken. “Intern is overigens in goed overleg besloten dat ODIO en WVV’67 een proefjaar draaien omdat die ook de trainer en begeleiders leveren. De G-selectie telt achttien spelers, vooral bewoners van zorginstelling Titurel uit Putte. Het streven is echter dat er voetballers uit alle kernen aanhaken en de andere clubs ook. Daarom waren er tijdens de officiële aftrap ook afgevaardigden van Grenswachters, METO en Vivoo aanwezig. 

In principe is ODIO de thuisbasis. Dit omdat G-voetballers gebaat zijn met regelmaat. Soms een wedstrijd bij WVV’67, om ze ook aan uitwedstrijden te laten wennen”, knipoogt ODIO-voorzitter Roger Withagen.